Najuletenejší názov pre kaviareň

Kuchár Pepe a Liliana, jeho manželka, sa nám do života dostali náhodou. Stretli sme sa pri detskom bazéne na kúpalisku. Pepe v tom čase opustil korporátny biznis a začal sa venovať tortám – pečeniu a vareniu. Spoločne sa chystali na domáce vzdelávanie ich malej dcérky.

O pár rokov neskôr sme sa spojili znova. Páčila sa nám ich snaha posunúť domáce vzdelávanie na iný level, ich Múdrokráľovstvo nám dávalo zmysel (online vyučovanie pre deti na domácom vzdelávaní). A ešte viac nás potešilo, keď nás oslovili so zadaním vymyslieť názov ich spoločnej kaviarne. Nie je to len tak nejaká kaviareň, je to spojenie ich dvoch svetov, Pepeho kuchárskej tvorivosti a Lilianinej dynamickej, komunikatívnej a hravej osobnosti. Na mieste nájdete občerstvenie, dobroty, malý obchodík so zdravou a kvalitou stravou, a aj komunitný priestor určený na zdieľanie rôznorodých zážitkov.

Ponúkli sme im 10 možností, od tých najdivotvornejších, až po tie popisné. Milo nás prekvapili, keď sa obaja rozhodli pre ten najviac uletený: Pli Pli. Hravý novotvar, trochu citoslovce, ale základ je jasný “P” a “Li” čiže spojenie Petra a Liliany. V tomto názve nešlo o obsah slova, skôr o asociáciu, pocit, ktorý vyvoláva zvuk, keď sa Pli Pli vysloví. Ten pocit je mäkký a veselo príjemný. V týchto dňoch sa Pli Pli ocitlo už aj na vchodových dverách, tak ak máte chuť, choďte sa nechať pohostiť do Rovinky, hneď vedľa kostola.