Zrozumiteľne vyjadriť a esteticky zobraziť: tentokrát maľovanie stien

Bavíme sa s obsahom, s významom, ktorý skrývajú slová a obrazy. V každom zadaní hľadáme správny pomer zrozumiteľnosti a krásy. Nemáme radi bullshit, prázdne slová, zbytočné omáčky, ani tie tzv. odborné kecy, ktoré skôr mlžia, než trefne označujú. A nemáme radi krásu pre krásu, trend pre trend, k dizajnu pristupujeme funkčne.

Jakub nás oslovil s jasným zadaním: chce začať podnikať a plánuje maľovať byty, domy, budovy. Okrem bežného maľovania, sa chce hrať aj s dekoratívnymi technikami ako napríklad accentwalls.

V prvom rade sme vecne upratali, čo Jakub ponúka: maľovanie a úpravu stien. Steny sú to, čo Jakub dáva, maľovanie je len jedna cesta k nim. Hlavným hrdinom sa stala stena.

Preto sme zvolili popisný a predsa tvorivý názov: Pohľadné steny.

„Pohľadné“ je hravé slovo. Steny sú krásne na pohľad – je radosť vidieť krásne vymaľovaný priestor. No sú krásne aj na pohladenie – dotyk. Pohladenie stien je prejavom starostlivosti, detailnej a poctivej.

Grafická identita značky je „stavárska“. Žiadne zbytočné ozdobnosti a efekty, jasné písmo, vecný štýl. A ikona, s ktorou sa dá hrať: maliarska čapica. Pamätáte si novinové čapice na maľovanie? Jakub si ich pamätal.

Pohľadné steny nájdete na Facebooku a Instagrame a ak ste z Prešova a okolia, možno ich nájdete aj vo svojej schránke.

tlačové podklady k letáku do schránok